Feed on
Posts
Comments

Ce-ar fi dacă ”Sărutul” lui Brâncuși ar fi logoul Zilei Internaționale a Sărutului?

Încerc să devansez, în această proză de anticipație, ce se va întâmpla de Ziua Internațională a Sărutului, anunțată pentru 6 iulie.

Magazinele ne vor întâmpina, în orele de program, cu un sărut pe care l-au ascuns în cuvântul „Des-KISS”.

În această zi vom înțelege, poate, că este mai potrivit să vorbim mai mult despre afecțiune ca despre un sentiment și mai puțin ca despre o boală.

Vom împărtăși unii cu alții surprinderea că, de fapt, Chișinăul nostru are un sărut în el: KISS-inău. „Kiss, I Know”, cum spune Dor-in. Dorin Baluțel, să nu existe echivocuri.

Și voi încerca, de acum încolo, începând cu această ediție a Zilei Internaționale a Sărutului, să scriu mai întâi „Love” și apoi să corectez dacă fac referire la orașul Leova – asta după ce, de câțiva ani, tot povestesc despre I-LOVE-ni. Și, probabil, voi descoperi atunci că în Moldova mai există cel puțin o localitate cu „Love” în ea, S-love-anca, în raionul Sângerei.

La 6 iulie, Kiss-cărenii, la fel din Sângerei, și Kiss-telnița din Telenești își vor întâmpina oaspeții cu un sărut.

Departe de Moldova, Pa-KISS-tanul – și Ludmila știe cel mai bine asta, Tadji-KISS-tanul și Uzbe-KISS-tanul își vor săruta și ele vizitatorii sau propriii cetățeni, cine știe.

Ceea ce știu însă, aproape cu siguranță, este că și KISS FM va avea o emisiune despre asta, dacă nu chiar o zi întreagă. Dar, aproape la sigur, fără trupa de glam rock-hard rock KISS.

Va fi o zi în care îl voi aștepta, pe ecrane, pe Igor Kiss-tol în unul din rolurile sale magice.

Poate va fi o zi în care reporterii din toată lumea își vor asuma principiul KISS („Keep it Simple, Stupid!”) și vor fi chiar cât se poate de simpli în reportaje.

Și lista de anticipare a evenimentelor din apropiata Zi Internațională a Sărutului 2011 rămâne des-KISS-ă.

Comments

Lasă un comentariu