Feed on
Posts
Comments

Z.Eu, E.Ro-u

Zeii, titanii și eroii antici ne-au transmis cu numele lor, peste ani, niște mesaje pe care putem încerca împreună să le descifrăm.

Dioniysos a descoperit vița de vie, apoi a ajuns în călătoriile sale până la Mereni, însă ne-a lăsat, în numele lui, un avertisment privitor la consum: Dioniy.SOS!

Călcâiul lui Ahile poate fi protejat astăzi dacă este încălțat în b-Ahile. Acesta poate fi sensul avertismentelor de pe ușa secțiilor spitalicești: ”Accesul este permis doar în b-Ahile”.

Apollo i-a inspirat pe cei care îl invocau, navigând pe mare, să inventeze un sport olimpic: a-polo pe apă.

Există, poate, și o explicație a faptului cum eroul viteaz și puternic, autorul celor 12 munci, Hercule, a reușit să se încarneze într-un alt erou, de mai încoace, cu același prenume: Hercule, Poirot.

Afro-dita are în nume jumătate din cuvântul afro-american. Iar zeul păstorilor Pan a împrumutat numele său pentru pan-american – un cuvânt care se referă la toată America. Ce-o fi însemnând oare toate acestea?

Ceea ce știm însă cu siguranță e că Odis.eu, Pers.eu și Tez.eu aveau în nume încă din antichitate domeniul Uniunii Europene. Iată și explicația sprijinului gen-eros acordat de Uniunea Europeană Greciei.

De la Escu-lap până la ies cu lap-top nu au trecut decât niște ani acolo și ne-au trebuit, se pare, tot atâta timp ca să descoperim că în numele titanului Prometeu, binefăcătorul oamenilor, se află un om – Pr-om-eteu.

Comments

Lasă un comentariu