Feed on
Posts
Comments

Top 10 texte pe www.aiciscriu.eu în 2017.

1.

The Motans, Carla s Dreams, Kapushon feat. Stela Boțan: mesaje de citit cărți.Chiar dacă nu a venit încă Ziua internațională a lecturii cu voce tare, de pe 24 februarie, și nici Ziua internațională a cărții, de pe 23 aprilie, vreau să apreciez astăzi contribuția imensă la promovarea cititului printre tineri a lui The MotansCarla’s Dreams și Kapushon… continuarea e aici.

2.

O sarcină pe zi, de Igor Guzun. Să mergi în fiecare zi la școală și să plătești acolo cu tinerețea ta. / Să poți rezolva ecuații, dar la gară și la poștă să nu te poți descurca. / Să faci o facultate, un master și să nu-ți găsești un loc de muncă, / Iar atunci când îl găsești, salariul să nu-ți ajungă… continuarea e aici.

3.

Tatiana Țîbuleac. Scriitoarea care a venit din online și a intrat direct în bibliotecci și în inimi. Cu cele trei cărți pe care le-a publicat până acum la Chișinău și Brașov – „Fabule moderne” (URMA ta, 2014), „Fabule moderne” revăzute (Libris Editorial, 2016) și „Vara în care mama a avut ochii verzi” (CARTIER, 2016) – Tatiana Țîbuleac a devenit genul nou de scriitor. Un scriitor frumos, nu neapărat bătrân, cu o comunicare personală și imediată cu fiecare dintre cititorii săi, cu admiratori de ambele sexe și de toate vârstele, cu texte scoase nu din sertare vechi, nici din cărțile citite sau de pe alte bloguri, ci din experiența de profesionist și din inima sa de om. Este deci un scriitor-trend… continuarea e aici.

4.

O mie de cuvinte de scris la intrarea în Moldova. Sergiu Beznițchi feat. Igor Guzun. Dacă tot ne-am deprins la tot pasul cu indicatoare gen „Atenție, pericol”, „Drum în lucru” etc., poate că ar fi mai potrivit să instalăm avertismentul „Ocolire” chiar la intrarea în țară? Sunt câteva sute de cuvinte, poate chiar o mie care pot fi scrise cu litere mari la intrarea în Moldova. „Moldoveni beți. Moldoveni, beți apă vara!”  sau „Moldoveni, lăsați băutura. Dar nu uitați unde!”… continuarea e aici.

5.

Sctiitorul de SF Doru Ciocanu – prietenul meu – încheie un cerc și apare în colecția Rotonda. Cu vreo 20 de ani în urmă Gheorghe Erizanu a scris un text: „Înainte de Planeta Moldova a fost Doru Ciocanu”. Acest text nu era un text egoist, ci un text altruist scris de către unul dintre cei mai drepți dintre editorii Moldova… continuarea e aici

6.

Labirint, de Zina Zen. Cărțile nu au o rațiune economică pentru cei mai mulți dintre noi, fie că le citim sau le scriem. Și de asta poate căutăm mereu, mai întâi pentru noi înșine, o justificare de ce facem asta. Citim și scriem cărți, probabil, ca să-i facem pe oameni mai buni. Și, împreună cu ei, și noi ne schimbăm, sper, în bine… continuarea e aici.

7.

100 de locuri ciudate în care poate fi ascultat radio. Igor Guzun feat. Sergiu Beznițchi. Vara fustele fetelor sunt la fel ca undele radio – ultrascurte, iar pleoapele ca celelalte unde – ultraviolete. Poți să asculți un post de radio și la cinema, dacă ești la filmul „Bună dimineața, Vietnam!” cu Robin Williams. Poți să asculți radio și la circ, dacă ești la Chișinău, unde circul e închis, iar păpușile sunt în vacanță… continuarea e aici.

8.

Vând titluri. Scump! „De vorbă cu Emo”. Scump! „Flutura”. Se vinde și acest titlu, sugerat, bineînțeles, de satul în care s-a născut colegul și prietenul meu, scriitorul Dumitru Crudu. Și mai am câteva titluri în stoc, bune tocmai pentru a polemiza cu titlul cărții lui Silviu Iliuță „Toate titlurile bune au fost date”continuarea e aici.

9.

Cu ce se măsoară timpul? Ceas, cronometru – pentru zilele de azi? Sau clepsidră, crono-metru antic pentru vremurile de mult apuse? Timpul are atâtea și atâtea măsurători!.. continuarea e aici.

10.

Copiii noștri sunt minunați! De cele mai multe ori sunt pur și simplu minunați. Iar câteodată copiii noștri sunt minunați de ceea ce se întâmplă în jur. Poate că de asta își pun urechile în căști, iar atunci când vorbesc în șoaptă strigă. Sunt generația celor pe care îi deranjează liniștea. Și multe alte lucruri mai grave… continuarea e aici.

Va urma în 2018…

Comments

Lasă un comentariu