Feed on
Posts
Comments

Atunci când am fost, cu un deceniu şi jumătate în urmă, în Japonia, cum s-ar zice, la extremitatea de Est a lumii, am fost citat de „Yomiuri Shimbun”.

Acum constat, la fel cu plăcere, că sunt citat de „Est-Curier”. Iată cu ce ocazie.

„După lansarea fulminantă de la cinematograful „Gaudeamus” din Chişinău, filmul “Etajul 2” este lansat şi la Criuleni”, scrie „Est-Curier”.

„La Chişinău, sala cinematografului a fost neîncăpătoare pentru doritorii de a vedea cununa muncii regizorului Dumitru Turcan şi producătorului Trofim Gutanu”.

„Peste 500 de persoane au fost la premieră. Publicul i-a primit cu drag, tinerii cineaşti fiind îndemnaţi să nu se oprească la această reuşită. Au fost şi critici, dar constructive, care să le ajute să progreseze”.

„Jurnalistul Igor Guzun îşi împărtăşea părerea după premieră: „Pasiunea pe care echipa de la „Etajul 2” a depus-o pentru realizarea acestui film îi va ajuta să ajungă mai sus. Despre asta era la noi în sat o vorbă: „Ca să te sui în pod, ai nevoie de o scară”. Ei – de Oscar. Poate că o să zâmbiți sau chiar o să râdeți. Dar sunt încă vii oamenii care țin minte emisiunea „Telebingo”, la care în una dintre ediții a fost invitat să cânte un adolescent. Dan a cântat, iar atunci când moderatorul l-a întrebat dacă are vreun vis, el a zis că vrea să ajungă la MTV. Și toată lumea din sală a râs atunci. Peste câțiva ani refrenul lui Dan Bălan „Ma-Ya-Hi / Ma-Ya-Hu / Ma-Ya-Ho / Ma-Ya-Ha” a ajuns mai departe de MTV, pe toate continentele, în gura lui Rihanna sau Lucas Prata. Așa că, pentru băieții și fetele de la „Etajul 2”, am avut eu grijă ce să le doresc – s-ar putea să se îndeplinească. Nu dau Oscaruri…Până atunci însă le pot da palme. Palme d’Or.”

„S-ar putea ca previziunea lui Igor Guzun să fie pe calea împlinirii”, scrie „Est-Curier”

Trofim Guţanu a comunicat recent: „Ne-au contactat reprezentanţi de la Asociaţia MOTIVAŢIE din Moldova ca să participăm la festivalul „Filme fără bariere”.

Comments

Lasă un comentariu