Feed on
Posts
Comments

Nu era de-ajuns că sunt aproape peste tot. Bandiții au intrat în tipografie. Bandiții intră și în librării, în scurt timp. „Bandiţii. Mică trilogie a marginalilor”, o carte de Vasile Ernu.

Scriitorul Vasile Ernu face acum programul turneului de lansări pentru cartea sa „Bandiţii. Mică trilogie a marginalilor”. Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Chişinău, Braşov, Craiova etc.

„Şi mă uit pe hartă. Dar de ce să nu merg eu aşa: Tecuci, Bârlad, Filiaşi, Caracal, Cahul, Calafat, Vulcăneşti, Sighet, Beiuş, Teleorman… Lista e lungă, cu orăşele fascinante, dar care nu apar pe lista noastră de priorităţi. Şi e păcat”, spune Vasile Ernu și mai face o mărturie.

„Şi mai ales că am de vizitat şi cele mai importante centre culturale din România şi Republica Moldova: puşcăriile. Venim şi acolo”.

Pe blogul său Ernu.ro, scriitorul Vasile Ernu, cunoscut autor al cărților „Născut în URSS” și „Sectanții”, face o scurtă prezentare a noului volum, intitulat „Bandiţii. Mică trilogie a marginalilor”, care apare la editura „POLIROM”…

„Un băiat din Bugeac, crescut şi educat de o familie exemplară de sectanţi, descoperă o cu totul altă lume decât cea cu care se obişnuise: altă etică, alte valori şi alte reguli. Iar cei care aparţin acestei lumi arată, se îmbracă, vorbesc, gândesc, acţionează şi cântă altfel.

Aceasta e „împărăţia hoţilor“ – oameni tatuaţi straniu, care au ales să-şi construiască o societate proprie, nesupusă instituţiilor oficiale, şi pentru care normalitatea oamenilor de rând e strict interzisă. Chiar şi sectanţii îi consideră „îngeri căzuţi“. Iar dacă nu pot fi salvaţi, sunt aruncaţi în puşcării, unde ar trebui să fie reeducaţi. Însă ei consideră închisoarea „acasă“, ba chiar necesară dacă vrei să devii bandit. Tânărul din Bugeac e atras de aceşti marginali după ce, întâmplător, se împrieteneşte cu un hoţ faimos, cu rang înalt, din Odessa, care îi va deveni un adevărat maestru.

Astfel pătrunde în această lume necunoscută şi inaccesibilă şi descoperă tainele unei comunităţi pline de contrabandişti şi tâlhari, hoţi de buzunare şi prostituate, asasini şi cerşetori, care totuşi îşi pun gaj viaţa pentru respectarea unui cod al onoarei. Bandiţii dezvăluie „în negativ“ faţa nevăzută, fascinantă a proscrişilor şi felul în care e văzut raiul de către cei ce trăiesc în infern”.

Cuprinsul cărții „Bandiţii. Mică trilogie a marginalilor” de Vasile Ernu este AICI.

Stiripozitive.eu.

Comments

Lasă un comentariu