Feed on
Posts
Comments

„Ce rol îmi place cel mai mult?”, mă întrebaţi. „Blogrollul”, vă răspund.

Sunt bloguri pe care le citesc des, care mă inspiră, care îmi fac bine şi după capul cărora, uneori, mă iau. Şi le-am pus pe toate acestea în Blogroll. Ca să-i am pe oamenii ăştia mai aproape, la o distanţă de un clik.

Faceţi, tineri colegi şi vecini de blog, această listă cu bloguri pe care le urmăriţi, pe care le apreciaţi. Puteţi face lista pe categorii, în ordine alfabetică sau oricum credeţi că este mai potrivit sau mai deosebit.

De ce să o faceţi? Şi cum? Poate asta vă ajută cu răspunsul la de ce: What is a Blogroll? How Bloggers Use Blogrolls to Boost Traffic to Their Blogs. Iar asta la cum: Support. Links Menu (Blogroll).

Poate vă inspiră Blogrollul lui Sorin Hadârcă de pe Madrizen.com? Poate vă ajută această mărturie a lui Tudor Darie: „Ajung zilnic pe multe bloguri. Dar cel mai des îi citesc pe cei de mai jos. Am făcut un update la blogroll”? Ori poate îl întrebaţi pe Eugen Luchianiuc de ce Blogrollul lui e atât de extins ori, dimpotrivă, restrâns?…

În plus Blogrollul vă poate aduce audienţă şi chiar interesaţi-vă, într-o zi, ce site-uri linkează către blogul vostru şi ce scor vă aduce fiecare.

Şi folosesc această lecţie deschisă să vă mărturisesc faptul că eu cred că blogul e ca un animal de companie: îl iubeşti, îl hrăneşti, te însoţeşte, îţi ţine de urât, îţi cunoaşte pasiunile, regimul zilei, îngrijorările şi bucuriile. De asta îngrijeşte blogul, protejează-l!

Dacă nu scrii pe blog des sau periodic, e drept, nu vine poliţia animalelor să ţi-l ia, cum se întâmplă în jocurile de pe calculator. Însă va trebui să începi fiecare postare cu: „De mult n-am mai scris pe blog”. Şi asta, dacă se întâmplă de fiecare dată, nu mai e amuzant.

Şcoala Tinerilor Bloggeri. Prima lecţie link.

Comments

Lasă un comentariu