Feed on
Posts
Comments

Tatiana Corcebaş-Onica, Sergiu Beznițchi și Sanda Cojocaru s-au dovedit fi niște provocatori. M-au provocat să le spun 10 titluri de cărți.

Le răspund cu 9 nume de autori, pentru că – dacă o carte a unui scriitor îmi place mult – le citesc și pe toate celelalte ale lui.

Gabriel Garcia Marquez. Puteți începe cu „Dragostea pe vremea holerei” > http://goo.gl/lZKC6A

Mario Vargas Llosa. Puteți continua cu „Rătăcirile fetei nesăbuite”. Sunt acolo, alături de români, iugoslavi, dominicani, și moldoveni. > http://goo.gl/A8xQXY

Paulo Coelho. Între celelalte și „Manuscrisul găsit la Accra”. > http://goo.gl/vXbp6u

Madonna. Toate poveștile, dar în primul rând „Merele domnului Peabody”. > http://goo.gl/R5VCkE

Boris Akunin. Poate vârsta începe să mi se potrivească cu „Vremena goda”.

Haruki Murakami. Aici aveți două opțiuni din partea mea cu privire la început: „Tsukuru Tazaki cel fără de culoare și anii săi de pelerinaj” > http://goo.gl/G10z50 sau „Autoportretul scriitorului ca alergător de cursă lungă”.

Khaled Hosseini. Nu sunt multe romane, trei. Printre ele „Și munții au ecou” > http://goo.gl/ADB0tS

Agatha Christie. De la „Misterioasa afacere de la Styles” până la „Cortina, ultimul caz al lui Poirot”.

Sergiu Beznițchi & Igor Guzun. „LA BLOG”. Nu că aș citi cartea asta, da îmi place să o ofer unora care se bucură de asta. Mulțumiri pentru Mariana Harjevschi care a inclus cartea asta în topul ei…

Și poate e cazul aici, în locul celor trei puncte de meditație pentru al 10-lea autor, să-l parafrazez pe unul  dintre autorii de aici: „Cred că viaţa noastră a tuturor ar fi mai bună dacă fiecare dintre voi ar purta întotdeauna în telefon, pe tabletă au în geantă o carte”.

Și mai departe care-i regula jocului? Trebui să provoc? Bine, cu asta provoc ironie sau meditație, însă cel mai mult mi-ar plăcea să provoc acțiune.

Cine se regăsește aici poate continua.

Comments

Lasă un comentariu