Feed on
Posts
Comments

„Ai podul bunicii de măturat”. „Ai fonul desenului de colorat”. Sunt replicile din copilărie pe care le rememorăm acum, în acest episod, împreună cu tatăl meu, în prezenţa nepoatei lui, pentru care acestea au un alt înţeles.

„Înainte şcoala din Recea avea internat”, spune bunelul. „Acum şcoala are internet”, adaugă el.

„Cu internetul e mai comod”, zice nepoata bunelului. Comodă este şi îmbrăcămintea nepoatei, şi dulapul în care bunica ţine cearşafurile noi pe care le scoate când vine nepoata ei în ospeţie.

Iar de la co-modă la modă nu-i decât o silabă.

Astăzi Dieselul încă se mai toarnă, dar a început deja să se poarte. E mai uşor acum să găseşti la Chişinău Motivi. Iar aromele de flori sălbatice pot veni DIOR-i-unde deschizi uşa unei parfumerii.

Atunci când bunelul povesteşte vreo istorie cu vecinul lui, Constantin Vladimirovici, şi face referire „la Costea”, noi – eu cu nepoata lui – auzim „Lacoste”. Iar dintr-o altă istorie luăm numele protagonistei, Nina, şi îl punem alături de localitatea în care s-a întâmplat asta, Recea, şi creăm „Nina Ricci”. „N-ai cum să nu fi auzit despre ea, n-ai-c…um”. „Nike”.

Şi îi explicăm tatălui meu, bunelului fiicei mele: „Acum se poartă „Nike” la fel cum purtai tu pe vremuri pantofi ca de lac”. „Cadillac”.

„Ce cărţi mai citeşti? Ce filme mai priveşti?” îşi întreabă bunelul nepoata. „Harry Potter”, răspunde ea. Şi pe noi, ăştia mai adulţi, numele lui Harry ne duce cu gândul la pa-Harry. Şi bunica pune pe masă două pahare. La fel cum în „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, Fudge a făcut să apară, cu ajutorul baghetei, două pahare mari pline cu un lichid de culoarea chihlim-bar-ului.

„Agatha Christie”, răspund şi eu la întrebarea despre cărţi. Şi inventăm împreună o replică: „A, gata, Cristi”.

„A, gata, Kamsky!” – cred că este una dintre rarele replici pe care i-au dat-o adversarii, la sfârşitul unei partide câştigate, actualului campion mondial la şah rapid, Gata Kamsky.

Gata-cam-mult pe azi. A, şi vorbeam despre modă. „Haine de gata” nu sunt hainele create de Gata Kamsky, ci piesele confecţionate care se pot cumpăra direct dintr-un magazin.

Alte subiecte:

Amintiri cu brand.

PODUL BUNICII ŞI iPODUL NEPOATEI. De la „Taci, scriem” până la „Touchscreen” şi de la pisică la PC. Serial de Igor Guzun. Episodul 7.

Comments

Un comentariu to “Podul bunicii şi iPodul nepoatei. Înainte şcoala avea internat, acum are internet, iar bunica are o comodă, ca haina nepoatei. Serial de Igor Guzun. Episodul 8”

  1. Lily says:

    Foarte interesant postul. Te pune pe ginduri. Ma duc sa citesc si restul partilor. =)

Lasă un comentariu