Feed on
Posts
Comments

„Înainte bărbaţii purtau jiletcă”, zice tata, la masă. „Azi un bărbat, ca să fie perfect, are nevoie de Gillette”, îi mărturisesc eu şi el îşi aduce aminte că demult nu mai beau vodcă, nici chiar „Perfect”.

„Înainte se spunea metrou, azi se spune „Metro”. Înainte se spunea femeie, azi se zice FMI, se scrie cu litere mari şi înseamnă altceva”, spune tata. „Da tot bucuria e mare când obţii un acord – de la o femeie sau de la FMI”, mă gândesc eu, da tac şi în linişte se aud tic-tac-ul de pe perete şi văd TIC TAC-ul de pe masă.

„Aha, TIC înseamnă tehnologii informaţionale şi de comunicaţie”, descifrez eu în gând, în timp ce tata citeşte descrierea produsului din mână, pe care i l-a adus nepoata: „Drajeuri TIC TAC cu gust proaspăt mentolat în mini-punguţe cu motive „standard”.

Cu ani în urmă, tata obişnuia să transmită complimente neamurilor noastre de la Chişinău prin Emil, unchiul care locuia pe strada Соколова, astăzi Sololeni. Eu în acest an i-am trimis învăţătoarei noastre de română din sat o felicitare prin e-mail…

Înainte trebuia să intri mai întâi într-o bibliotecă sau o librărie ca să cauţi un Gogol. Astăzi mai întâi intri în Google şi apoi cauţi o bibliotecă, unde-i poţi găsi pe cei doi mari poeţi căutaţi de tineri: Eminescu şi Eminem – unul din podul bunicii şi altul din iPodul nepoatei.

„Da ştii de ce, tată, cuvântul cel mai căutat pe net este „sex”?”, îl întreb. „De ce?” „Pentru că oamenii caută mai des, de fapt, cuvântul „DEX”, iar literele „s” şi „d” sunt alături şi a greşi e omeneşte”, îi explic.

Comments

Lasă un comentariu