Feed on
Posts
Comments

În lipsa bunelului, care e plecat pe două săptămâni de la țară la sanatoriu, pentru prima dată în cei aproape 70 de ani, și în lipsa nepoatei lui, care este plecată de la oraș la țară, în vacanță, cum se întâmplă în fiecare vară, sunt nevoit aici să scriu eu toate replicile.

”Înainte erau poteci, acum sunt iPoteci”. ”Înainte erau mulgătoare, acum sunt e-mulgatoare”. ”Iar bolile s-au transformat în e-bola și E.coli”.

”În câteva decenii am făcut drumul de la panere la banere, de la plug la plugin și de la Poșta Veche la poșta electronică”.

”Oamenii primitivi scriau pe pereți, în peșteră. Oamenii moderni scriu pe Wall. Astfel umanitatea a parcurs, în câteva milenii, drumul de la desenele rupestre la World Wide Web”.

“E şi aşa destul că, fără voia noastră, suntem obligaţi să consacrăm trecutului atât de mult din timpul nostru… Prezentul e mai important”, este unul din citatele mele preferate din Milan Kundera.

”Am învățat că nu ne putem întoarce în timp, că nici măcar n-ar trebui să încercăm să facem asta și că esența vieții este să înaintăm”, spune Miss Marple în unul din romanele mele preferate de Agata Christie.

”Și mai mărturisește Miss Marple că în fiecare zi auzi de un nou jaf”. ”Acum noi, de mai multe ori pe zi, auzim de Jaf Tea și de Jaffa”.

”Trenul a devenit tren-d, avionul – Avon, metroul – Metro, iar Volga – Volvo”.

”Iar ceata noastră a devenit chatul nostru”.

”Și nu este oare extraordinar că a fost creat un telefon mobil special pentru ele – BlackBerry și mai cum?”.

Comments

Un comentariu to “Podul bunicii şi iPodul nepoatei. ”Ceata noastră a devenit chatul nostru”. Serial de Igor Guzun. Episodul 10”

  1. Fascinant, dom. Guzun! Place place place :):):)

Lasă un comentariu