Feed on
Posts
Comments

Colac, pireu, calmar și melc – o fi ele toate incluse în cărțile de bucate și în meniuri. Însă, înainte dea servi aici colacul moale și pufos, carnea de melc, pireul de cartofi ori salata de calmar, poate trăim cumva experiența extraordinară de a savura fiecare dintre aceste bucate în orașele lumii cu același nume.

În Australia, pe malul lacului Colac, există orașul Colac și aici totul este din colac: hotelul Colac, clubul de golf Colac, ziarul Colac Herald, picnicul de Sf. Patrick din Colac. Interesant, acolo găsești câinii cu colaci în coadă?

Orașele Pireu din Grecia, Kalmar din Suedia și Melk din Austria sunt alte destinații delicioase din meniul orașelor lumii cu nume din dicționarul limbii române.

Și la aceste bucate aduse pe o tavă – Ottawa, Canada, dacă ar trebui să alegem o băutură, am folosi, probabil, orașul-verb din Belgia, Tournai…

Iar după masă ne putem odihni la umbra unor copaci, a unui Ulm, în Germania, sau a unui Nuuk, în Groenlanda, ca să visăm niște vise – Vise, oraș Belgia.

Și aici e timpul să fluture a despărțire palma – Palma de Mallorca, Spania.

Am speranța că această călătorie în orașele lumii cu nume moldovenești nu a fost așa cu sugerează orașul din Croația, Zadar.

Oraşele lumii cu nume moldoveneşti. Episodul 1 AICI.

Comments

Lasă un comentariu