Feed on
Posts
Comments

Într-o lume a link-urilor, like-urilor, tag-urilor şi etichetelor, simpla menţionare a unui nume îi aduce acestuia un plus de popularitate. Trăim în Google.

Atunci oamenii din media sau din on-line scriu despre un om care nu le place, atunci când îl ironizează, îl critică sau îl combat, atunci când fac dezvăluiri despre el ori când îl etichetează pentru că nu are rezultate, îi adaugă acestuia notorietate şi îl transformă în subiect de discuţie, în fenomen. Îi schimbă destinul în bine printr-un link.

În volumele şi filmele „Harry Potter” există un personaj – „Cel-Al-Cărui-Nume-Nu-Trebuie-Pronunțat”.
În această lume nouă, mă întreb ce-ar face Google, dacă nu am scrie despre oamenii care nu ne plac? Pur şi simplu, nu i-ar mai da la rezultate. Dacă nu i-am menţiona, nu ar putea fi găsiţi. Şi atâţia oameni – mai ales din viaţa publică – merită să nu fie de găsit. „Cei-Ale-Căror-Nume-Nu-Trebuie-Pronunțate”.

Comments

5 comentarii to “O lume a link-urilor, like-urilor, tag-urilor şi etichetelor”

  1. 🙂 si invers, cati oameni ne plac si nu apar pe Google 🙂

  2. silvia says:

    Nu va suparati, ALE caror nume…

  3. ideea “dacă nu am scrie despre oamenii care nu ne plac” e tare la locul ei in contextul realitatii din MD. cel putin jurnalistii n-ar lucra gratis la mentinerea imaginii publice a unor oameni “notorii” din republica 🙂 bvo!

Lasă un comentariu