Feed on
Posts
Comments

„Am aşteptat ziua de naştere a lui Igor Guzun ca să mă răzbun…”, scrie Valeriu Turea pe contul său de pe FB.

„Cândva, hăt demult, încă în mileniul trecut, „compuneam poezii” – aşa credeam că se cheamă patru rânduri aranjate-n strofe încercând să zdrăngănească din coadă. Şi cum ziarul „Tinerimea Moldovei” avea un concurs pentru aspiranţii la gloria eternă, l-am tot bombardat pe Ştefan Lozie până n-a mai avut încotro şi m-a declarat învingător. Nu mai ţin minte pe de rost scriitura mea de atunci, dar ştiu că era ceva cu „Soarele măreţ de după deal răsare”. Şi ce credeţi că face acest bandit cu faţă de înger nebărbierit de trei zile? Deja peste mai mulţi ani, publică un articol întitulat „Când Pegasul era mânz”, aminteşte de concursul „Tinerimii”, îl citează pe Lozie precum că redacţia a hotărât să aleagă cea mai bună poezie şi scrie doar atât: „Şi a ales-o !”, reproducând „poezia”. M-a doborât din prima sau, ca să folosesc un termen mai dincoace, m-a ciuruit…”

Erau timpurile, când apăruseră deja poeţii teribilişti şi versificările mele se deosebeau prin… ridicol de versurile lor clasice din oficiu. Nici până atunci nu aveam păreri prea bune despre valoarea mea de versificator, dar acest „Şi a ales-o !” le-a pus capac la toate. De atunci, n-am mai păcătuit cu muza poeziei.

„Iar cât am scris aceste rânduri, mi-a trecut şi setea de răzbunare. Cum să te superi pe un om, care face atâtea lucruri frumoase şi utile? Şi toate pozitive! Juvăţul nu e o soluţie, zice dânsul, şi propune soluţii de alternativă suficiente pentru un sat global: aiciscriu.eu, stiripozitive.eu, promovezcărţibune.eu, ajutlumeasăpriceapăceicuviaţaasta.eu, amofetiţălafeldepozitivăcaşimine.eu, suntunomcărturarşidebunsimţ.eu, purşisimplusuntbăiatbun.eu…”

„Meştere, meştere, îţi imaginezi cât bine făceai literaturii moldoveneşti, dacă mai citeai şi alţi scribi şi nu te opreai doar la unul”, îşi încheie mesajul Valeriu Turea.

Comments

Lasă un comentariu