Feed on
Posts
Comments

Nici tribun, nici actor şi nici persoană publică. Am spus aici ceea ce nu sunt de fapt şi încă mai există încă alte câteva lucruri care nu sunt.

Dacă însă nu urcam pe scenă la TEDx, cu „emoţia aproape şcolărească”, cum a remarcat Irina, şi dacă nu aş fi comunicat câteva lucruri, importante pentru mine – pe alocuri nefiind legate în discurs dar având o logică între ele în capul meu, aşa cum am avut impresia după ce am coborât în sală, bineînţeles că nu s-ar fi întâmplat această experienţă extraordinară de a întâlni atâţia oameni şi a vorbi cu ei – cunsocuţi şi mai puţin cunoscuţi – despre viaţă şi despre cum să reuşim în Moldova şi despre – mai puţin semnificativ -cum să fiu mai bun în prezentări.

Deci, într-o propoziţie puţin mai scurtă: mulţumesc tuturora pentru tot, inclusiv pentru aceste ecouri din care se poate învăţa, chiar şi la vârsta mea.

UNIMEDIA: „Jurnalistul Igor Guzun a vorbit despre multiplicarea lucrurilor pozitive. În opinia sa, veștile bune sunt cele mai zgomotoase. „În Moldova sunt tare mulți oameni care trăiesc, însă la știri sunt arătați mai mult cei care mor. În Moldova sunt mulți oameni talentați, însă sunt arătați cei necinstiți. Lucrurile bune trebuie să continue și să fie arătate”, a menționat acesta”.

Blogul Iulianam.com. Impresii în fraze de la TEDx: „Vreau să împărtăşesc nişte „citate” care m-au impresionat la acest eveniment, pentru a vă îndemna să veniţi şi voi la eventul următor! 1. Faptele bune pot fi molipsitoare (Igor Guzun). 2. E bine să citeşti şi să aplici cele citite (Igor Guzun)… 8. Moldova trăieşte prin trecutul Japoniei (Igor Guzun)… Sincer, au fost multe fraze deştepte, pe care nu am reuşit să le scriu sau să le reţin dar, pot să spun că prima mea experienţă la TEDx a fost încheiată cu succes”.

Explore. Dream. Discover. TEDx Chisinau – Postcards from the future. Posted by Irina Borş: „…Orice feedback te invata ceva… Acum speakeri: Igor Guzun – nu-l cunosteam pe dl.Guzun. Dar asa dintr-o privire, mi s-a parut un om cultivat, clar şi prezent. Când a urcat pe scenă am fost surprinsă de emoţia aproape şcolarească. Un om care ar avea atâtea de dăruit, a aruncat povestioare şi idei, neconectandu-se cu sala. Oameni care au ce spune ca şi continut nu reuşesc să transmită conţinutul. Mi-a plăcut proiectul cu I love “city”. Mi-a plăcut şi proiectul cu stiripozitive.eu, mi-a plăcut îndemnul lui de-a ne molipsi de fapte bune. Dar, cand iesi pe o scena, get trained. De felul cum comunici cu publicul, cum te conectezi, depinde ce retine el din ce ai de spus. Hey, it’s not just an event of ideas worth saying  somehow, it’s an event of ideas worth listening to, worth spreading and inspiring. You see, everbody’s got an idea worth spreading, not everybody know how to deliver it. Eu cred ca asta ar trebui sa fie unul din obiective, facilitatrea si eficientizarea comunicării ideilor care merită. Că se organizeaza astfel de evenimente pentru că o solutie la lipsa de comunicare a ideilor sau o formă nu tocmai eficientă. Speakerii trebuie pregătiţi. Dar tare-aş vrea să ies cu omu’ ista la o bere şi să-l cunosc”.

Dimex.md. TEDx Chişinău | Postcards from the future. Impresii: „Igor Guzun – după cum am scris şi pe twitter, nu am remarcat o linie generală în discursul său, a vorbit despre multe lucruri care nu neapărat au o legătură unul cu celălalt, dar ideea de la final a fost cea că faptele bune e ceea de ce are nevoie ţara noastră, faptele care dumnealui şi le promovează pe stiripozitive.eu, singurul portal de ştiri din ţară cu noutăţi într-adevăr BUNE”.

CUBO. Portal informativ pentru elevi. Postat de Veronica Coroi: „După demonstrația Anei Muntean de desen în nisip a urmat discursul lui Igor Guzun, mi-a plăcut istorioara cu harta Moldovei văzută la niște japonezi, ideea cu IaLOVEni și cea cu familiarizarea șoferilor de maxi-taxi cu clasicii. Ne-a îndemnat să investim în educație, să multiplicăm lucrurile bune de la noi din țară ghidați de motto-ul – “Faptele bune pot fi molipsitoare”.

Adi Bratu. Am simțit TEDx-ul de pe Facebook: „Nu am fost la eveniment, am fost în altă parte, dar datorită facebook-ului am simțit cât de puțin atmosfera de acolo… Pentru cei ce nu știu, domnul Igor Guzun a fost printre primii mei formatori care m-au ajutat cât de puțin la consolidarea acestui blog. Cred că multe nu am de scris dacă voi face referință la portalul Știripozitve.eu pe care-l deține și care-l reprezintă. În rest are o personalitate frumoasă și e un om chiar pozitiv. Apropo, citatul de mai sus mi-a amint de Eliade care are un citat similiar”.

Adriana Moşnoi. TEDxChişinău 2013: Postcards from the future – impresii: „…Apoi au început nemijlocit speechurile. Igor Guzun – Dl. Guzun ne-a vorbit despre o Moldovă pozitivă şi…

ne-a spus că faptele bune sunt molipsitoare, aşa că nu ezitaţi să faceţi un bine”.

ChoopaChoops’s | blog despre stări. Despre TEDxChişinău 2013: Postcards from the future: „…Despre Igor Guzun – el cu mine nu a vorbit. doar cu podeaua şi cu primele două rânduri din sală. el e un om al scrisului, nu al vorbitului. nu pot să zic că ţin minte multe din discursul său, dar ideea de bază e că faptele bune sunt molipsitoare şi că avem nevoie de cât mai multe fapte bune ca să urnim ţara asta din loc.”

Comments

Lasă un comentariu