Feed on
Posts
Comments

#LABLOGSelfie

„O porţie de gânduri pozitive. La o cafea şi „LA BLOG” mi-au făcut ziua mai „LA TREABĂ”.

Mariana Harjevschi

„Partea mea preferată din cartea LA BLOG este jocul cela de cuvinte: „Seara vin RED-Enii vechi şi ung-Enii pe la gene”. Pentru că Radenii Vechi sin raionul Ungheni este satul de baştină al părinţilor mei”.

Vasile Ţugui

„O joacă ce nu e de joacă! E curajul de a scoate măştile unui contingent „de bloc” de mahala! Curajul de a schimba acel „Hai wai de Moldova într-un Hawai de Moldova pe bune! Citeşti cu un zâmbet sub mustăţi, de haz de necaz, de umor fin. Am redescoperit că moldoveanul vorbeşte odată cel puţin trei limbi: Cei din Zăbriceni sunt din The Briceni, frumuseţea arhaismelor şi regionalismelor sunt la loc de cinste, poate tocmai în Tocmagiu. Şi veţi descoperi o colecţie de gânduri, emoţii, reacţii. Iar în colecţia divină de vinuri aveţi asigurată o poţiune de morală, un păhar de vorbă bună şi un mesaj special în sticlă! Cred în această subtilă palmă peste obrazul nostru dată nouă tuturor. Un obraz pe care, iată, îl ascundem acum într-un mod original printr-un „selfie”. Recomand  cartea „LA BLOG”!”

Olivia Furtună

„O carte cu două fețe și cu doi autori. Acum poți să răsfoiești gândurile virtuale ale celor doi bloggeri. Mi se pare o idee genială. Ce să zic, nouă, femeilor, ne place să fim cucerite. Și nu ne cucerește doar imaginea, ci și conceptul, și ideea, și mesajul. Iar această carte este o adunătură de mesaje. „LA BLOG” este oglinda societății noastre, realitățile noastre. E despre noi. Și cel mai mult îmi place că lectura acestei cărți nu impune reguli”, spune Victoria Ungureanu.
„O poți citi de la sfârșit spre început, sau de la mijloc spre sfârșit. Apreciez ingeniozitatea autorilor și cred că mi-aș dori să răsfoiesc și alte cărți. Tot despre noi, jonglând cu sensurile care ne spun: Aici trăiești tu. Pe blogul Moldova! Și da, „acum, în Moldova, ca să ajungem acasa, nu mai facem drum lung, e de ajuns să apăsăm pe Home”, mai zice Victoria.

„LA BLOG” la sigur este o carte despre noi, despre lucrurile cu care ne întâlnim în fiecare zi, dar adesea nu le observăm. Autorii au reuşit să redescopere elementele vieţii cotidiene prin prizma spiritului ascuţit de observaţie. Fiecare rând te face să zâmbeşti şi să priveşti lucrurile un pic altfel, mai pozitiv”.

Roman Purici

„Sunt cărți care atrag prin copertă, sunt cărți care atrag prin stilul scrierii, sunt cărți care, pur și simplu, atrag, la fel cum sunt altele care resping. E ca și cu oamenii, în fond. LA BLOG atrage, tot așa cum te atrage un om frumos”, spune Irina Staver.

„Voi, cei care ați citit-o, probabil cunoașteți la ce mă refer eu. Eu am citit „La Blog” și eu mă bucur că ea a ajuns și în mâinile mele”.

„Cartea aceasta devine prețioasă, bineînțeles grație măiestriei și ingeniozității autorilor de a născoci feluri noi și, Dumnezeule, atât de originale de a spune lucrurilor pe nume sau de a-i spune Republicii Moldova verde în ochi: Asta ești tu, Moldova, unul îți vine în ospeție, pe când ai tăi te părăsesc o mie!, autorii spunând-o și mai verde și mai direct: „Asta e Moldova! Veniți, pentru că ai noștri deja au plecat!”…

„Spre final, o singură teză devine esențială și, de acum încolo, eternă: „Înainte traiul era trai, acum a rămas doar o încercare- try…”. Să încercăm să trăim, să îndraznim să învățăm a scrie cărți bune, cu exemplul la îndemână. Mulțumesc autorilor, oamenilor dragi, frumoși tare: Igor Guzun și Sergiu Beznițchi. Cu drag, cititoarea Irina Staver”.

„Carte fără obligaţii: nu are început şi nici sfârşit, poţi să începi s-o citeşti de la orice pagină doreşti. Dar nu poţi s-o citeşti pe diagonală sau prin insuliţe, ci neapărat cuvânt după cuvânt, de altfel pierzi jocul”, spune Elena Colesnicova despre cartea „La Blog” de Igor Guzun și Sergiu Beznițchi.

Comments

Un comentariu to “#LABLOGSelfie”

  1. Irina Staver says:

    Sunt cărți care atrag prin copertă, sunt cărți care atrag prin stilul scrierii, sunt cărți care pur și simplu, atrag, la fel cum sunt altele care resping. E ca și cu oamenii, în fond. ,,La Blog”, atrage, tot așa cum te atrage un om frumos. Voi, cei care ați citit-o, probabil cunoașteți la ce mă refer eu. Eu am citit ,,La Blog” și eu mă bucur că ea a ajuns și în mâinile mele. Cartea aceasta devine prețioasă, bineânțeles grație măiestriei și ingeniozității autorilor de a născoci feluri noi și Dumnezeule, atât de originale de a spune lucrurilor pe nume sau de a-i spune Republicii Moldova verde în ochi: Asta ești tu, Moldova, unul îți vine în ospeție, pe când ai tăi te părăsesc o mie!, autorii spunând-o și mai verde și mai direct: ,, Asta e Moldova! Veniți, pentru că ai noștri deja au plecat!. Spre final, o singură teză devine esențială și de acum încolo, eternă: ,, Înainte traiul era trai, acum a rămas doar o încercare- try…”. Să încercăm să trăim, să îndraznim să învățăm a scrie cărți bune, cu exemplul la îndemână. Mulțumesc autorilor, oamenilor dragi, frumoși tare: Igor Guzun și Sergiu Beznițchi.
    Cu drag, cititoarea, Irina Staver.

Lasă un comentariu