Feed on
Posts
Comments

Oare ce mai fac astăzi eroii poveştilor şi desenelor animate din copilărie? – s-au întrebat Igor Guzun şi Sergiu Bezniţchi (blog) și au încercat să răspundă ce pot face azi cu ei.

Dacă-l luăm pe Winnie din „Winnie-the-Pooh” și-l punem alături de Grettel din „Hansel and Grettel”, obţinem un Winn- Grette-l. Un un Winn-Grettel tocmai potrivit pentru masa de sărbătoare, asemănător cu salata Olivie, pe care o luăm din numele altui erou din copilărie, Oliver Twist.

Ce repede mai cresc copiii! Că-l schimbă pe Mickey Mouse pe un laptop cu mouse şi pe muzica house şi trec rapid de la lectura lui Oliver Twist la scrisul pe Twitter. Nu-i aşa, frate Grimm?

Îşi mai aminteşte cineva acum cum îl chema pe fiecare dintre fraţii Grimm? Ei bine, numele fratelui mai mare este Jacob Ludwig Carl Grimm şi s-a născut acum 227 de ani, pe 4 ianuarie 1785, iar numele celuilalt mare povestitor este Wilhelm Carl Grimm, născut la 24 februarie 1786. Ce aniversare frumoasă 227 de ani!

Iar dacă vor îmbătrâni vreodată Tom și Gerry şi vor aniversa 200 de ani de la naştere, cum li se vor adresa copiii? Unchiul Tom, ca în „Coliba unchiului Tom”? Și Moş Gerry, ca-n alte poveşti sau cărţi poştale de pe vremuri?..

Prietenul lui Tom Sawyer, Huckle-berry are în nume un jumătate de BlackBerry şi poate fi bănuit că bea bere neagră, iar cealaltă jumătate – Black – o poate lua de la negrul Jim. Şi astfel Huck poate avea un BlackBerry, Finn, din Finlanda, adică, pe care să i-l aducă din alte vremuri vreun Moş.

Astăzi să crezi în Moş Ni-COOL-ae nu e doar productiv, ci e cool.

Știți cine dintre eroii poveştilor noastre primul a exclamat cuvântul „Bingo!”? Ivan Tur-BINGO. Și fiindcă am intrat în Ion Creangă, noi spunem: „Statu-Palmă”, iar voi continuați: „Statu-Palmă-Barbă-Cot”. Asta în poveşti, da, e adevărat. Dar pe harta lunii, care e statul-palmă? Vaticanul? San Marino? Nauru?

Creangă a fost şi un profet. Pe timpuri, el a prevăzut acel 7 aprilie şi a scris Capra cu 3 AIEzi, pe care vroia să-i mănânce Lupu.

Aleodor împăratul l-a inspirat pe medicul rus Aibolit, pe care noi l-am rebotezat Aumădoare.

Greceanâi probabil a citit în copilărie Zâna zânelor, altfel nu se explică faptul că şi-a înaintat dădăori candidatura la Preşedinţie.

Până aflăm asta, să dăm like pe un alt erou care ne place: Dănilă Prepe-Like.

Comments

4 comentarii to “Igor Guzun feat Sergiu Bezniţchi: De pe la Edgar Allan Poe-Veşti Pozitive”

 1. doru says:

  Am dat (pe like) cu placere. Dar buton Like cu placere nu-i.

  • Igor Guzun says:

   Ceva asemănător cu Like cu plăcere există în franceză: J’aime, bineînțeles, de plăcere.

 2. Ion says:

  :))) “Creangă” chiar m-a uimit :))))
  Ivan Tur-BINGO şi mai ales Capra cu 3 AIEzi)))))
  dar şi “Greceanâi” “e bună” ^_^

Lasă un comentariu