Feed on
Posts
Comments

„Oamenii ar trebui să aibă grijă când aleg numele copiilor”, au citit, pe rând, în aceeaşi carte Igor Guzun (blog) şi Sergiu Bezniţchi (blog) şi s-au întrebat: oare este cool să porți nume de erou din mitologia greacă? oare cum este să te cheme ca o lozincă de 1 mai? cum o fi oare, mai nou, să-ţi auzi numele în reclamele pentru serviciile de telefonie mobilă?

Poate că este cool ca părinții să-ţi pună numele Her-cool-e, dacă mama ta e Agatha şi-i, bineînțeles, gata să te includă în majoritatea cărților sale cu Hercule Poirot.

Dar cum este când eşti speranţa tatei, am întrebat-o pe Speranţa State? „Potrivit unui sondaj IMAS, 30% dintre cetăţenii Republicii Moldova ar descrie vremurile pe care le trăim în Moldova prin cuvântul „Speranţă”. Ce onoare!”, a exclamat Speranţa.

Dacă te cheamă Adela şi mai eşti şi Начальник Отдела, oare nu e mai econom să scrie pe uşă „Начальник Adela”?

Pe Steluţa am întrebat-o cum este să-ţi auzi numele în reclamele care te îndeamnă: „Formează, Steluţa, diez, OK”? „E OK”, a spus ea…

Episodul 1 AICI

Când părinţii pun nume copiilor, se gândesc la faptul că aceştia vor creşte mari, cândva? Mă refer la nănuța Crenguţa, mătuşa Brândușa, ţaca Lăcrămioara, doamna Alunica sau baba Garofiţa.

Oare cum o fi să te cheme Blanche şi să fii de altă culoare decât numele?

O fi Alice fiică de vânător?

A cui amantă va fi Amanda?

Colegei Cleopatra, dl Ion Ciocanu îi spunea în studenţie CleoSparta, poate confirma nana Măriuţa.

Domnica e cap de afiş acum, nica mai mult nu spunem…

Și doar pe tânăra Dazdraperma, care purta în nume lozinca de 1 mai „Da zdravstvuet pervoe maia!” nu am reuşit s-o întrebăm nimic: este un personaj dintr-un roman de Soljenițîn.

„Uneori, oameni ciudaţi, părinţii!”.

Comments

Lasă un comentariu