Feed on
Posts
Comments

După ce am elaborat identitatea pe Facebook a grupului București, începând de la naming FaceBookoorești și încheind cu sloganul pe care îl vom dezvălui în debutul campaniei de promovare, m-am gândit că poate este potrivit să contribuim mai întâi la procesul de naming și creație de identitate verbală pentru satele noastre pe Facebook.

În timp ce în Azerbaidjan câștigă popularitate FaceBaku, de ce să nu existe la Strășeni FaceBook-ovăț?

La Cahul – FaceBuc-uria, la Rezina – FaceBuc-iuşca, iar la Ungheni – FaceBuc-iumeni: acestea pot fi numele de comunități din Moldova pe cea mai mare rețea de socializare din lume.

Calea a fost deschisă de Mihai Eminescu atunci când în titlul poeziei „La Bucovina” a lăsat loc să se poată spune„La FaceBucovina” și mai departe: „N-oi uita vreodată, dulce FaceBucovină, / Geniu-ți romantic, munții în lumină…”

Și în această lumină, iată alte câteva nume sonore: FacePuh-ăceni (Anenii Noi), FacePuh-oi (Ialoveni), FacePoc-rovca (Donduşeni, Fălești) sau FacePoc-şeşti (Orhei). Și asta nu e totul, pentru că urmează FaceBoc-ancea-Schit (Sângerei), FaceBoc-ani și FaceBoc-şa (Fălești).

Oare să nu te Mândrești? oare să nu te Fălești cu asta?

„I Can Share”. Şer-can-i.

Câteva episoade precedente:

Satele Moldovei-condimente. MAPA-MOLD (11) AICI

Satele Moldovei: Decebal (Soroca) nu purta Pălăria (Sângerei), Luminiţa (Nisporeni) e Frumoasa (Călăraşi) – MAPA-MOLD (10) AICI

Destin de ţară cu domeniu de doctor, soartă de stat cu domeniu de televiziune. MAPA-MOLD (9) AICI

Comments

Lasă un comentariu