Feed on
Posts
Comments

Bio

Igor Guzun este scriitor și director al Agenției de PR și publicitate URMA ta din Chișinău.

Născut în satul Recea, Râșcani, la 12 septembrie 1968. Licențiat al Facultății de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova (1985-1992).

Primii 10 ani de jurnalism profesionist (1992-2002) și apoi următorii 10 de profesorat la Facultatea de Jurnalism si Științe ale Comunicării (2002-2012) s-au sedimentat în mai multe manuale la care Igor Guzun este autor și coautor: „Omul, mai ales” (2005), „Un ziar în șapte zile”, cu desene de Lică Sainciuc (2007) , „Jurnalismul în situații de criză” (2010) sau „Interpretarea datelor statistice în jurnalism” (2013).

Prima sa carte „De azi într-o săptămână” a apărut în 1997, iar următoarea – în 2014, „LA BLOG”, scrisă împreuna cu Sergiu Beznițchi.

Este autor al textului pentru hit-ul formației„ FurioSnails” „Oameni și locuri dragi” (2011).

Cartea „VINIL” (2015, „URMA ta”) i-a adus Premiul „Omul anului 2016” în literatură al revistei „VIP Magazin”. Cartea „VINIL” a fost numită ca fiind „una dintre marile cărți ale generației noastre” („Revista literară, #3, 2017).

Este inclus în antologia „Literatura din Basarabia. Început de secol XXI. Proză scurtă” (2017).

Cea mai recentă carte de proză a lui Igor Guzun se intitulează „BINE” și conține 69 de texte scurte și 8 cărți poștale despre oameni și obiecte, despre dragoste și acasă, iar acestea împreună îți dau o stare de bine. „E o carte care salvează de la uitare esențe de umanitate”, scrie Ioana Revnic despre „BINE”.

În 2018 Editura „CARTIER” publică volumul de poeme „Adio, lucruri”, semnat de Igor Guzun, pe care Emilian Galaicu-Păun l-a rezumat astfel:- „Poezia sa, o probă de orchestră – camerală, de coarde & instrumente de suflat din lemn – în timpul căreia mai răsună, în buzunarul unui sau altui interpret, câte-un telefon mobil, dar și asta face parte din spectacolul muzical”.

6 comentarii to “Bio”

 1. mariana says:

  impresionant, mai ales faza cu calatoriile

 2. kushter says:

  Japonia! Sunteți bravo.

 3. stas says:

  dar cum e cu OREZ-ZERO

 4. Nina Bria says:

  Bravo pentru fiica de 11 ani! Sa fie sanatoasa! 🙂

 5. absurdul says:

  La Mulţi Ani! Doamne ajută în toate!

 6. Daniela Virschi says:

  Buna ziua,

  Ma numesc Daniela Virschi. Stau la Paris de ceva timp si am 30 de ani si scriu poezii si proza de 15.

  Cum m-am gandit ca aceasta perioada este propice lecturii, as dori sa va trimit un manuscris de poezii. Aveti o adresa de e-mail la care pot sa o fac?

  Cu ganduri bune si senine si urari de sanatate de la Paris,
  Daniela VIRSCHI

Lasă un comentariu