Feed on
Posts
Comments

Şi dacă Emo înseamnă a fi emoţional, sensibil, trist şi depresiv, s-ar putea întâmpla ca Eminescu să fi fost Emo. „O toamnă care întârzie / Pe-un istovit şi trist izvor; / Deasupra-i frunzele pustie – / A mele visuri care mor”.

Eroina din „Luceafărul” i se adresează Luceafărului ca unui Emo: „O, eşti frumos cum numa-n vis / Un d-EMO-n se arată, / Dară pe calea ce-ai des-KISS / N-oi merge niciodată!”.

Şi dacă Emo înseamnă să fii rupt de lume şi să trăieşti o viaţă în care crezi că viaţa nu-şi are rostul, aşa cum citesc pe forumuri, înseamnă că Eminescu ar putea fi Emo-nescu. „Viaţa-mi pare-o nebunie / Sfârşită făr-a fi-nceput. / În toată neagra vecinicie / O clipă-n braţe te-am ţinut”.

Şi dacă Emo înseamnă no rock, ci mai degrabă punk rock, îl putem re-descoperi pe un Eminescu trăind o viaţă lipsită de rock-ul din cuvântul „noroc” şi folosind, vizionar, domeniul .me, cu o conotaţie de pronume personal, şi domeniul .it, al Italiei. „Departe sunt de tine şi singur lângă f-OK, / Petrec în minte viata-mi lipsită de no-Rock, / 80 de ani îmi pare în lu.me c-am trăit, / Că sunt bătrân ca iarna, că tu vei fi mur.it”.

Cu acest episod „Eminescu este EMO!”, ocazionat de aniversarea celor 161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, pe care i-am marcat printr-o încercare de re-citire şi re-descoperire a lui Eminescu, primul sezon Emines-COOL se încheie aici.

Episoade precedente:

1. Eminescu este COOL – Emines-COOL!

2. Eminescu este FUNNY!

3. Eminem este luceafărul poeziei americane

Comments

3 comentarii to “Eminescu este EMO! Sfârşit de sezon Emines-COOL aici”

  1. dumy! says:

    tare ms m-ai ajutat la proiectul la romana.azi vb cu un coleg ca eminescu era emo si profa m-a auzit si mi-a dat ca tema sa imi sustin afirmatia:)msmult

Lasă un comentariu