Feed on
Posts
Comments

Rusanda Cojocaru BLOG

A trebuit să merg la Capătu’ Lumii, în Africa de Sud. Să zbor cu trei avioane și să nu dorm 24 ore. Să trec de la -5 la +40 grade. Să intru cu picioarele în oceanul Atlantic. Să mă cațăr sus, pe Table Mountain. Iar apoi, doar să deschid o pagină din cartea VINIL, de Igor Guzun, și să mă teleportez, instant, acasă.

Deși suntem generații diferite, avem atât de multe în comun, Igor Guzun și eu. Nu am stat la cămin, dar am trecut de la „pin”- copac la PIN-codul telefonului împreună. Nu am jucat fotbal pe terenul din sat, dar am prins tranziția de la socialism la socializare. Și tot împreună nu mai stăm pe gânduri, stăm pe Facebook.

Împreună am învățat când se termină copilăria…

Nu voi divulga mai mult din carte, această compilație colorată de jocuri, fericiri și dureri puse în cuvinte. Dar voi spune doar atât: VINILU’ ăsta vechi care se tot învârte, plin de praf, e în interiorul nostru. Unii îl țin ascuns în suflet, îl ascultă singuri, și nu-l împart cu nimeni. Alții, îi redau notele frumos pe paginile unei cărți cu autograf, ca să nu uităm. Iar alții, îl pun în Bookletta și îl iau cu ei la Capătu’ Lumii. Ca să povestească și altora despre cine au fost ei, înainte să fie cine sunt.

Acum, această carte se găsește și în România, detalii AICI pe STREAMLAND.RO.

Comments

Lasă un comentariu