Feed on
Posts
Comments

Pe degete. La celular. Iar acum cu buzele şi pe note. Numărăm, facem socoteli. Copiii noştri pot învăţa cifrele și din cântece.

Copiii „numără până la 1” alături de Cleo-4 Stratan.

Împreună cu fraţii Bivol – Irina şi Anatol – numără până la 3: „1, 2, 3, / Viaţa-i frumoasă. / Un artist şi-o florăreasă / Se iubeau ca 2 copii”.

Decupăm cifra 2 de la Valentina Cojocaru și de la Ion Suruceanu: „Are mama 2 feciori, / 2 sfinte sărbători”. „Cui i-s dragi 2 ochișori, / Are 2 sărbători, da… / 2 sărbători odată, / Ochii mândrei, ochi de fată, da…”

Copiii noștri pot asculta la un MP3 player „3 copile frumuşele” de Doina Arseni. „Foaie verde, 3 nuiele, / 3 copile frumuşele, / 3 copile rumeoare / Îmi topise inimioara”.

În playlist urmează cifra 4: „Car frumos cu 4 boi”, în interpretarea Ioanei Radu.

Cifra 5 o putem învăța de la surorile Osoianu, pentru că sunt cinci: Ileana, Iulia, Valentina, Romela şi Maria. Și de aici trecem la „Foaie verde, 5 chiperi” în versiunea lui Nicu Creţu, de la Pănăşeşti.

6 Lopez…

Și de la 6 la 7 nu-i decât un pas. „Zii aşa ca altădată, / Eu să joc parc-aş fi fată”, mărturiseşte Zinaida Julea, precizând apoi: „Că dacă mă-ndrept de spete, / Nu mă dau pe 7 fete”.

Iar pentru a demonstra că după 7 urmează 8 alegem Demmo: „7 zile de 8 ori”.

În încheiere, schimbăm registrul pentru Simfonia a 9-a de Beethoven, ca să ascultăm finalul coral, „Odă bucuriei”, actualul imn al Uniunii Europene.

Și până se apropie timpurile în care acesta va fi și imnul copiilor noștri, noi, cei vârstnici, ne mai bucurăm încă de „99 de cumătri lângă mine am”, cu Igor Cuciuc, „99 de cumătri la 1 moldovan”. Și-l ascultăm ca pe una dintre explicațiile de ce „Oda bucuriei” încă nu este și imnul nostru.

Comments

Un comentariu to “Copiii noştri pot învăţa cifrele din cântece”

  1. Olga C says:

    “Și-l ascultăm ca pe una dintre explicațiile de ce „Oda bucuriei” încă nu este și imnul nostru.”…fraza asta-i cea mai tare!:))

Lasă un comentariu