Feed on
Posts
Comments

Iar în aceste zile m-am gândit, între multe altele, la a fi împreună și la legătura trainică dintre oameni, numită comuniune.

UNIUNEA şi UNITATEA se conțin în atâtea! Uniunea Sovietică, Uniunea Scriitorilor, dar şi Uniunea Europeană. Naţiunile Unite şi Culorile Unite ale Benetton, Manchester United şi Camerele unite ale Parlamentului. Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, dar şi mai puţin cunoscutele State Unite ale Mexicului. Unimedia, Te-Deum pentru Unitate Naţională şi Unitatea Teritorial-Administrativă Găgăuzia. Uniunea Vamală Rusia-Belarus, Uniunea Vamală a Africii de Sud şi Uniunea Producătorilor Agricoli din Moldova „Uniagroprotect”. Moneda UNICĂ europeană şi magazinul Unic, unitatea partidului şi unitatea de măsură pentru intensitatea luminoasă – candela.

Şi apoi ziarul „l’Unità”, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Piaţa Unirii Principatelor din Chişinău, se pare, pe locul площади Воссоединения. „Unirea” Urziceni și unirea eforturilor. Unitatea militară veselă din Crimeea în care am făcut armata, cu toponimicul „Веселое”, omul ca unitate statistică, cele aproximativ 1500 de uni-tăţi de transport pe toate rutele în capitală, Unitatea de Management a Programului, Unitatea consolidată pentru implementarea și monitorizarea proiectelor și unitatea-pilot.

Uniunea de profesori și studenți, numită Uni-versitate.

Și acest Uni- care se conține și în Com-UNI-care, și în Com-UNI-tate, care ne învață că e mai bine împre-UNĂ decât de unul singur.

Și legătura trainică între oameni, prietenii noștri – Com-uniune, Uniune-com. Și Uniunea dintre doi oameni, dintre două inimi, inimile noastre.

Și de ce, se pare, o fi fiind încă liber http://www.uniune.com?

Comments

Un comentariu to “Com-uniune, uniune.com”

  1. Deoarece, conform Google Translate, sub această formă cuvântul “uniune” există numai în limba română. Iar dintre noi încă nimeni nu s-a apucat… deci, să nu pierdem timpul! ^_^

Lasă un comentariu