Feed on
Posts
Comments

Am citit cartea „LA BLOG” cu multa satisfacţie! FELICITĂRI!

Deoarece sunt din educaţie şi orice lectură o fac din această perspectivă, m-am gândit că ar fi oportun să o propuneţi şcolilor. Ar servi drept un bun material adiţional atât la limba română (antonime, comparaţii, etc.), la geografie (ţări, oraşe), geografia Moldovei; la istorie („Foamea 2”), dar şi la dezvoltarea imaginaţiei şi a ingeniozităţii, a simţului elevat al umorului.

Ar mai putea trasa şi un cadru de dezbateri în clasă la mai multe teme sociale actuale. Mai în scurt, un profesor bun ar utiliza cartea în cel mai avantajos mod, poate chiar ar organiza o înscenare în baza ei!

Printre rânduri se întrezăreşte umbra de tristeţe a autorilor pentru că „Asta e Moldova”, cu toate lucrurile caraghioase care i se întâmplă (Partidul lui Nantoi este condus astăzi de Şelin!!!), „Veniţi pentru că ai noştri au plecat”, „Casa părintească nu se vinde-interpretare…”, etc…

Cred că un cititor elevat ar înţelege că, de fapt, aţi folosit o modalitate foarte originală ca, prin cuvinte puţine, să spuneţi multe; să vă exprimaţi poziţia civică şi să ţintiţi în tot ce strică imaginea ţării noastre şi ne face chiar mai mici decât suntem.

Mult succes şi inspiraţie în continuare!

Ala Pînzari

Comments

Lasă un comentariu