Feed on
Posts
Comments

„Dacă acest premiu venea mai demult, era să mă bucur. Acum însă mă bucur foarte mult”, am spus, acum câteva zile, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, la Gala celor „10 jurnalişti ai anului 2012”.

Munca noastră la portalul www.stiripozitive.eu, pe care l-am lansat la 1 martie 2012, a fost declarată  „Debutul anului 2012 în mass-media din Moldova” la Gala organizată de Clubul de presă din Chişinău – Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, la 13 decembrie 2012.

Am mai spus că există la noi un fel de jurnalism din care aflăm că au divorţat nişte oameni despre care habar n-aveam că au fost căsătoriţi şi că suntem anunţaţi cu voce gravă că au murit oameni despre care nici măcar nu ştiam că au murit.

Şi i-am salutat pe toţi oamenii din sală şi de dincolo care fac, în aceste condiţii, un jurnalism care dă speranţe.

Şi dacă regulamentul discursurilor de recepţionare a premiilor admitea mai multe propoziţii rostite, aş mai fi spus, în primul rând, că această apreciere se datorează celor două echipe: echipei „Ştiripozitive.eu” de la „URMA ta” şi echipei Fundaţiei Est-Europene. Înţelegerea şi sprijinul acestor oameni – cu nume şi realizări – au transformat o idee într-un lucru care merge înainte…

Probabil, aş mai fi menţionat – dacă aş fi reţinut în memorie o lungă listă de peste 400 de subiecte pozitive realizate până acum – numele tuturor oamenilor care ne-au inspirat cu ceea ce fac şi numele persoanelor şi instituţiilor care ne-au încurajat şi ne-au dat alte nume şi adrese ca să mergem mai departe.

Am simţit să fac aceste mărturii aici ca să împărtăşesc cu mai multă lume emoţiile şi, la fel, să rămână o dovadă a discursului pe care nu am regăsit-o decât în câteva fotografii şi în nici o secvenţă video a colegilor prezenţi acolo.

Dacă nu există poze, poate că nici nu s-a întâmplat? aş putea crede unii.

Antoniţa Fonari însă ne-a rugat să pozăm pentru ea împreună cu Ludmila Andronic, Preşedinta Consiliului de Presă, şi Petru Macovei, Directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente.

Şi iată că încep să adun dovezi, inclusiv o poză cu watermark de pe Publika.md, că asemenea momente – când ai nevoie de mai multe mâini ca să răspunzi la toate felicitările – s-au întâmplat cu adevărat. dar trebuie să-mi şriu locul, cum a scris Dorina Chirilov: „omul ăsta trebuie să știe unde îi este locul. Printre profesioniști desigur”.

Acum se poate de lucrat mai departe.

Comments

Lasă un comentariu