Feed on
Posts
Comments

La premiera filmului „Etajul 2”, produs de Trofim Guțanu, nu am reușit să fiu așa cum mă îndemna inscripția de pe scaunul pe care m-am așezat: „Rezervat”.

Așa că am ieșit pe scenă și am apreciat mai întâi faptul că acești tineri – energici și implicați – au reușit să facă un lucru bun împreună. Și cu această ocazie au demonstrat că este mai bine împreună decât unul împotriva altuia.

Această echipă a reușit de asemenea să facă pentru filmul „Etajul 2” un efort important de promovare, iar numărul oamenilor din sala plină și, mai ales, faptul că erau toți frumoși este dovada cea mai bună.

Atunci când portalul www.stiripozitive.eu a acceptat, sigur, să fie partenerul media al lansării, l-am întrebat pe Trofimaș ce-o fi pozitiv în această poveste dramatică, cu oameni cu dizabilități și cu accidente. „Partea pozitivă este, în primul rând, că în Moldova mai există oameni care fac filme”, a mărturisit Trofimaș.

Pasiunea pe care echipa de la „Etajul 2” a depus-o pentru realizarea acestui film îi va ajuta să ajungă mai sus. Despre asta era la noi în sat o vorbă: „Ca să te sui în pod, ai nevoie de o scară”. Ei – de Oscar.

Poate că o zâmbiți sau chiar o să râdeți. Dar sunt încă vii oamenii care țin minte emisiunea „Telebingo”, la care în una dintre ediții a fost invitat să cânte un adolescent. Dan a cântat, iar atunci când moderatorul l-a întrebat dacă are vreun vis, el a zis că vrea să ajungă la MTV. Și toată lumea din sală a râs atunci. Peste câțiva ani refrenul lui Dan Bălan „Ma-Ya-Hi / Ma-Ya-Hu / Ma-Ya-Ho / Ma-Ya-Ha” a ajuns mai departe de MTV, pe toate continentele, în gura lui Rihanna sau Lucas Prata. Așa că, pentru băieții și fetele de la „Etajul 2”, am ajut eu grijă ce să le doresc – s-ar putea să se îndeplinească.

Nu dau Oscaruri…

Până atunci însă le pot da palme. Palme d’Or.

Comments

Lasă un comentariu