Feed on
Posts
Comments

Alexandru Gurdila | BLOGUL CAI VERZI PE PEREŢI

M-am întristat să văd că VINIL a fost publicată în doar 500 de exemplare. Dar odată ce am început s-o citesc, m-am bucurat să știu că am prima ediție a unei cărți în doar 500 de exemplare.

M-am apucat să citesc bolnav de răceală, dar am terminat-o îmbolnăvit de frumusețea acestei cărți.

Am scăpat o lacrimă când am citit primele capitole din Vinil. Și lacrima asta e mai amară când ești la mii de km depărtare. Astăzi lacrimile Moldovei curg în afara ei.

Cu toate că am crescut într-o perioadă diferită de a lui Igor Guzun, capitolele despre copilărie parcă mi-au fost dedicate mie.

VINIL nu este o carte pe care o vor înțelege sau place toți. Dar cu siguranță este o carte pe care toți cei care au înțeles-o, o vor reciti mulți ani, până când o vom da copiilor noștri…

Înțeleg că în Moldova e criză, dar ea nu trebuie să ne schimbe pe noi ca oameni. Măcar cei de peste hotare ar putea cheltui 159 de lei (mai puțin de 10 dolari) ca să punem în bibliotecă o asemenea frumusețe de cartea. Sau măcar să punem bazele bibliotecii de-acasă.

Ah da, mândria mea cea mai mare e că pe copertă se prezintă o fotografie făcută de mine în anii studenției. Deja a doua carte a lui Igor Guzun în care apare această lucrare.

***

UPDATE

Apropo, acum pentru Moldova din străinătate este disponibilă ediția digitală:

https://www.streamland.ro/magazin/recomandari/vinil-2/

Comments

Lasă un comentariu