Feed on
Posts
Comments

VICA ÎN REPRIZA A DOUA
Vica a fost la fotbal pentru prima dată, când selecţionata Moldovei juca, la Chişinău, unul din meciurile sale din preliminariile Campionatului European.

„La început a mai fost cum a fost”, şi-a mărturisit Vica primele impresii. „Dar atunci când ai noştri, după pauză, au început să atace propria poartă, nu mai înţelegeam nimic”.

Cât de imprevizibil este fotbalul, mai ales atunci când nu ştii că, după prima repriză, echipele îşi schimbă terenurile pentru a juca repriza a doua!

FOTBAL ÎNTR-O CURTE ELVEŢIANĂ
„Ne-am apropiat într-o seară de un teren de fotbal dintr-o curte şi ni s-a părut că e ceva neobişnuit în jocul celor două echipe de tineri”, povesteşte Mihai, un producător agricol din nordul Moldovei, care a adus din Elveţia una dintre cele mai subtile observaţii despre jocul de fotbal.

„Am numărat fotbaliştii, erau câte 11 în fiecare echipă. Parcă şi porţile şi dimensiunile terenului erau asemănătoare cu ceea ce văzusem la noi. Şi nici mingea şi nici echipamentele nu se deosebeau de mingile şi echipamentele de la noi. Era însă ceva straniu acolo”, spune Mihai.

„Voi nu înţelegeţi că ei joacă în tăcere şi se aude doar mingea lovită! – a strigat unul dintre noi”.

Şi doar exclamaţiile controlate după marcarea fiecărui gol erau dovada că acei fotbalişti dintr-o curte elveţiană nu aveau deficienţe de vorbire sau de auz.

PAUL INCE, VEDETA MECIULUI MOLDOVA – ANGLIA: 1996
La 1 septembrie 1996, naţionala de fotbal a Moldovei juca acasă împotriva selecţionatei Angliei. Imaginile care au ilustrat în presa vremii acest meci istoric îl înfăţişau pe mijlocaşul Paul Ince, în încercarea de a urca un perete din jurul Stadionului Republican, în timp ce Paul Gascoigne îi trăgea pantalonii în jos, dezvăluind fesele goale ale acestui Ince în faţa unei armate de obiective.

Era meciul în care, la Chişinău, îşi făcea debutul internaţional un tânăr de 20 de ani, pe atunci un oarecare David Beckham.

Comments

2 comentarii to “3 istorii zen despre fotbal”

  1. N-am stiut ca Backham a debutat la nationala Angliei in R.Moldova! :)))

  2. victor says:

    Faza cu Vica e super tare

Lasă un comentariu