Feed on
Posts
Comments

În după-amiaza recentei duminici, Ala Pînzari şi-a dezvăluit stările de suflet unor prieteni – de suflet şi ei, lansând cea de-a doua carte de poezii. Asta s-a întâmplat cu puţin timp înaintea zilei de naştere de astăzi, 15 februarie, serbată de fratele ei, Liviu, menţionat pe pagina de dedicaţii ca destinatar al noii plachete de versuri.

Cuvântul „plachetă” provine, probabil, de la cuvântul „place” şi această presupunere îşi găseşte confirmarea în tot ce face (rimează cu „place”) Ala Pînzari: scrie, comunică sau coordonează.

„Stări de suflet” / 2 / consemnează situaţii afective prin care a trecut autoarea în 2010: la 14 mai („Odă vieţii”), la 22 octombrie („Bucurie autumnală”), în Vinerea Mare („Iertarea”) sau la 29 aprilie („Time of Love”).

Ala Pînzari este Coordonator al Programelor de Educaţie şi Sănătate la Reprezentanţa Băncii Mondiale în Moldova şi, în acelaşi timp, se autodefineşte ca fiind „îndrăgostită de cuvânt”, după cum a mărturisit, în noiembrie 2009, la evenimentul de lansare a primelor sale „Stări de suflet”.

Fiecare om, probabil, are stări în care simte că nu mai poate să ducă singur tot ce are în suflet: o bucurie, o tristeţe, vorbe, o muzică a ploii, o scrisoare nescrisă. Şi atunci le scrie pe toate acestea hârtie, cu o muzicalitate aparte, ca nici un cuvânt să nu se împiedice de consoane.

Probabil, fiecare om vrea să oprească timpul în loc, din mai multe motive. Iar cărţile „Stări de suflet” şi „Stări de suflet” / 2 /, semnate de Ala Pânzari, sunt despre momentele ei în care ar fi vrut să oprească timpul. Unii aleg pentru asta chirurgia plastică. Ala Pânzari a ales expresia plastică: POEZIA.

Iar poezia, pe lângă ceea ce este de fapt, poate fi şi un hobby, urmat cu pasiune, şi o stare, s-TARE de tot.

Comments

Un comentariu to “„Stări de suflet” / 2 /, de Ala Pînzari – o carte de versuri povestită de Igor Guzun în 300 de cuvinte”

  1. iON says:

    Frumos spus d-le Guzun. Simplu, cu precizie, fara adosuri sau gadilat indecis al gandului. LA sigur sunteti si dvs. daca nu indragostit cel putin in armonie deplina cu, cuvantul.

Lasă un comentariu